Защитни устройства или електронни ключове за програмите на CYPE

Защитни устройства или електронни ключове за програмите на CYPE

Професионалната версия на програмите на CYPE изисква защитно устройство или електронен ключ, който осигурява достъп на потребителите до закупените програми и модули. С излизането на версия 2011.а това защитно устройство може да бъде или физическо или виртуално.

Физически електронен ключ

Това устройство се изпраща на клиента, когато се придобие лиценза. В него за записани разрешенията за използването на програмите и модулите на CYPE, които потребителят е закупил. За използване на програмите от този лиценз, устройството трябва да се включи към един USB порт на компютъра, на който ще бъдат използвани програмите на CYPE или друг компютър от компютърната мрежа в случай, че е закупен лиценз за няколко компютъра. Възможно е някои потребители да разполагат с физически електронни ключове от паралелен порт, въпреки че CYPE вече не ги  поддържа, могат да продължат да ги използват безпроблемно.

Виртуален електронен ключ или Електронен лиценз

В този случай не съществува физическо устройство и разрешенията за ползване на закупените от клиента програми и модули са записани на сървъра на CYPE. Това устройство се нарича Електронен лиценз.

За използване на програмите и модулите от Електронния лиценз, потребителят трябва да разполага с постоянна връзка с широколентов интернет на компютъра, на който ще използва програмите. В менюто на програмите на CYPE ще откриете опция за свързване с Електронния лиценз, където програмата ще поиска да се идентифицирате с име и парола, предварително предоставени от CYPE.

Електронните лицензи са за ползване само на един компютър. Ако клиентът разполага с повече работни места и желае да ползва програмите на CYPE на всяко едно от тях, може да закупи няколко електронни лиценза със същата отстъпка, която се прави при лицензите с физически електронен ключ за един компютър или компютри в мрежа.

Електронният лиценз позволява на потребителя да използва придобитите програми на CYPE на всеки един компютър с оперативна система съвместима със софтуера на CYPE и който има постоянна връзка с широколентов интернет без да е необходимо наличието на защитно физическо устройство.

 

©CYPE Bulgaria - БЪЛГАРИЯ - тел.:(+359) 2 42 65 005 - (+359) 886 439 699
Начало | CYPE | Продукти | Пишете ни
Испански | Френски | италиански | Испанcки-Мексико | Португалски | Английски | Други дистрибутори
CYPE. Софтуер за Архитектура, Инженерство и Конструкция